Jaunumi
Recepte zandarta pagatavošanai
No 1. jūnija Burtnieka ezerā un citur atļauts makšķerēt zandartus. Ja brīvdienu copē ir izdevies tikt pie karaliskā zandarta, tad noderēs Valmiermuižas alus virtuves pavāra Aivara Graudiņa recepte tā pagatavošanai. Sastāvdaļās arī Burtnieku novadam raksturīgā kaņpeju sviesta garša no ZS "Adzelvieši".
Kaņepju sviestā cepta zandarta fileja ar puķkāpostu biezeni, dedzinātiem redīsiem un tomātu, mazsālītu gurķi un zivju-diļļu buljona mērci
SASTĀVDAĻAS
Zandarta fileja
Kaņepju sviests
Redīsi
Tomāts
Ziedkāposts
Mazsālīts gurķis
Saldais krējums
Dilles
Zivju kauli
Sāls
PAGATAVOŠANA
Zandarta fileju apcep kaņepju sviestā no abām pusēm;
Ziedkāpostu sagriež kubiņos, pārlej ar saldo krējumu, pievieno sāli, vāra līdz mīksti un sablenderē biezenī;
Redīsus un tomātu pārgriež uz pusēm, apdedzina uz plīts riņķa.
Zivju-diļļu buljona mērce – no zivju kauliem uzvāra buljonu, nokāš un liek reducēties uz lēnas liesmas. Kad buljons noreducējies, liek blenderī, pievieno dilles un sablenderē.
Labu apetīti!

















































